Köpa skrivarbläck och toner på nätet

Vi handlar allt fler produkter online. Det gäller allt ifrån kläder och accessoarer till inredning och till och med mat. Att handla online är både smidigt och bekvämt, men det gäller att hålla fingrarna i styr så man klickar hem rätt produkt. Praktiska produkter så som bläck till skrivaren kan kännas extra tråkigt att åka till en affär för att handla, vilket gör det ännu skönare att kunna klicka hem dem via nätet. En stor fördel med att handla produkterna på nätet är att du snabbt kan få en överblick på var du hittar de billigaste. Det kan också vara svårt att hitta rätt bläckpatroner och toners i den djungel av olika standarder som finns, inte ens inom samma tillverkare lyckas man hålla sig till en och samma standardutformning. Ska du t.ex. toner till HP 1100-serien så ska du ha 85A toner (CE285A) som passar till många skrivare från HP, men inte alla. Ofta går det bra att hitta rätt genom att ange tillverkare och modellnamn, men är du osäker är det bra att kunna ringa butiken och dubbelkolla så att det verkligen blir rätt. Hos Megashop kan du ringa kundtjänst för att försäkra dig om att du får rätt partoner eller toners.

Att tänka på när du köper bläck och toner på nätet

Fundera på varifrån du vill köpa bläck eller toner. Har du någon affär du litar på och tycker mycket om? De erbjuder säkert möjligheten till online-shopping av deras produkter, så börja gärna i den änden. Innan du slutför din beställning är det också viktigt att du tar reda på följande saker hos återförsäljaren:

  • Tar de någon fraktkostnad, och vad ligger den på för pris i så fall?
  • Hur snabbt levereras produkten, och var kan du hämta upp den?
  • Erbjuder de ångerrätt, och i så fall hur länge?

Dessa aspekter är viktiga att beakta vad du än köper online. Sist, men absolut inte minst, behöver du ha bra koll på vilken sorts toner eller vilket sorts bläck du behöver till just din skrivare. Detta brukar stå i manualen till skrivaren, eller på dina gamla patroner. Här kommer också en av få nackdelar in med att handla online: du kan inte ta hjälp av ett kassabiträde för att hitta rätt. Vad du istället kan göra är dock att söka dig fram till produkten via exempelvis Google – många har säkert haft liknande problem och kan guida dig i djungeln av skrivarpatroner och toners!